Sivil Toplum, Sosyal Yardım ve Hak Temelli Yaklaşım PDF İndir

Sivil Toplum, Sosyal Yardım ve Hak Temelli Yaklaşım kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Sivil Toplum, Sosyal Yardım ve Hak Temelli Yaklaşım kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

Sivil Toplum, Sosyal Yardım ve Hak Temelli Yaklaşım PDF Kitap Bilgisi

Bu çalışmada, sivil toplum örgütlerinin yoksulluğu nasıl gördüğü, sosyal yardım çalışmalarında yoksulların haklarını gözetip gözetmedikleri, sosyal refah ve sosyal yardım sistemindeki rolleri hak temelli bir yaklaşımla değerlendirilmeye çalışılmıştır. Bu değerlendirme, Ankara ve İstanbul’da sosyal yardım çalışmalarında bulunan 144 sivil toplum örgütü ile yarı yapılandırılmış form çerçevesinde yapılan görüşmelerden elde edilen bulgular temelinde gerçekleştirilmiştir. Güçlendirme, ayrımcılık karşıtlığı ve eşitlik, katılımcılık ve hesap verebilirlik değişkenleri çerçevesinde elde edilen bu bulgular, sivil toplum örgütlerinin sosyal yardımlarını hak temelli yaklaşımdan nispeten uzak ancak örgüte özgü bir insan ve hak anlayışı içerisinde gerçekleştirme uğraşısı içinde olduklarını göstermektedir. Belki daha da önemlisi, sosyal yardımın yalnızca sosyal yardım olmadığının altını bir kez daha çizmektedir.

Sivil Toplum, Sosyal Yardım ve Hak Temelli Yaklaşım PDF İndirme Alanı

Sivil Toplum, Sosyal Yardım ve Hak Temelli Yaklaşım Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
Sivil Toplum, Sosyal Yardım ve Hak Temelli Yaklaşım Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.