Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen Ek-i & Klasik ve Çağdaş Metinler Seçkisi 1 PDF İndir

Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen Ek-i & Klasik ve Çağdaş Metinler Seçkisi 1 kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen Ek-i & Klasik ve Çağdaş Metinler Seçkisi 1 kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen Ek-i & Klasik ve Çağdaş Metinler Seçkisi 1 PDF Kitap Bilgisi

Bu eser, din felsefesi üzerine yapılmakta olan bir dizi derleme çalışmanın bir parçası olarak ortaya çıktı. Ancak, Mutezile’nin ele alındığı bu metnin diğerleri arasındaki yeri oldukça ayrıcalıklı. Bunun en temel nedeni, Mutezile’nin, Ä°slam düşüncesinin hazırlayıcı ve kurucu bir okulu olmasıdır. Bugünden bakıldığında, düşünce tarihiyle meşgul olanların Mutezilî mirasın basitçe aşıldığını zannetmeleri oldukça naif bir yorumdur. Mutezile gelen-eki, tarihsel süreç içindeki yok sayma, sindirme, dışarıda bırakma politikalarına rağmen, varlığını bugün de hâlen oldukça bariz bir biçimde hissettirmektedir. İçinde yer aldığımız zaman diliminde, Mutezile’nin doğuşundaki tarihsel bağlama yakın teolojik ve felsefi sorunlarla karşı karşıyayız. Bunlara karşı Mutezilî gelen-ekten devşirilecek çok şey var. 2 ciltlik seçkinin birincisi, Mutezilî mirası olabildiğince çok yönlü bir şekilde takdim etmekte; konular, epistemolojiden ontolojiye değin, temel metinler ve onların çağdaş yorumları eşliğinde işlenmekte…

Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen Ek-i & Klasik ve Çağdaş Metinler Seçkisi 1 PDF İndirme Alanı

Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen Ek-i & Klasik ve Çağdaş Metinler Seçkisi 1 Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen Ek-i & Klasik ve Çağdaş Metinler Seçkisi 1 Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.