Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi PDF İndir

Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi PDF Kitap Bilgisi

Voice Production Yayınevi tarafından yayımlanan Türk Müziği Solfeji / Makam-Çeşni Okuma Bilgisi başlıklı kitap çalışması Türk Müziği alanında yayımlanmış solfej kitapları incelendiğinde, Türk Müziği’ndeki esnek perde (mücenneb bölgesi) kavramının dikkate alınmaması sebebiyle Türk Müziği için vazgeçilmez önemdeki çok sayıda çeşninin gereğince işlenemediği görülmektedir. Bunun sonucu olarak verilen müzik eğitimi de “Avrupa Müziği solfeji” eğitiminin bir benzeri olmaktan öteye gidememektedir. Kitabımızda esnek perde kavramı bütün özellikleriyle ve örnekler eşliğinde işlenmiştir.
 
Türk Müziği, bir çeşni müziği olduğundan, eserin solfejini yapabilmek için eserdeki tüm çeşnilerin algılanabilmesi ve icranın bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. Halen kullanılmakta olan Arel-Ezgi sistemi, Türk Müziği’nin pek çok çeşnisini algılatmaktan ve icra ettirmekten uzak olup Arel-Ezgi sistemine göre yazılmış bir solfej kitabının Türk Müziği eğitimine vereceği katkı da kısıtlı kalmaktadır. Bu kitapta çeşniler detaylı olarak ele alınmış, uygulamadaki incelikler -Arel-Ezgi sistemindeki eksikleri de tamamlayacak şekilde- verilmiş; Türk Müziği solfeji eğitimine bütünleyici bir eğitim materyali kazandırılmaya çalışılmıştır.

Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi PDF İndirme Alanı

Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.