John Locke'ta Mülkiyet Anlayışı PDF İndir

John Locke'ta Mülkiyet Anlayışı kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. John Locke'ta Mülkiyet Anlayışı kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

John Locke'ta Mülkiyet Anlayışı PDF Kitap Bilgisi

Bu kitapta, John Locke’un sözleşme kuramının, ne tür bir mülkiyet anlayışına izin verdiği gösterilmeye çalışılmaktadır. Doğal hukuk felsefecilerini birleştiren şey, hepsinin de, toplumun başlangıcını sorarak başlamaları ve bu soruyu yanıtlamak için doğa durumu ile toplum sözleşmesi kavramlarına başvurmalarıdır. Sözleşme kuramları, bir sıfır toplum sözleşmesi kavramlarına başvurmalarıdır. Sözleşme kuramları, bir sıfır toplum hali betimlemekle ve hedeflenen toplum biçimini yaratmak amacıyla, bu toplum durumunun ilk izlerini içinde taşıyan bir doğa durumu tanımlaması yapmaktadırlar.
Locke’un sözleşme kuramının ne tür bir mülkiyet anlayışına izin verdiğini ortaya koyan çalışmalarda, birbirinden tümüyle zıt sonuçlara ulaşabildiği görülmektedir. …bu sonuçlardan hangisinin daha doğru olduğunun ortaya konabilmesi, seçilecek yönteme bağlıdır… bu çalışmadaki… yöntem şudur: Doğa durumu, toplum durumunun izlerini içinde barındıran bir durum olarak düşünüldüğünden, toplum durumunu ve özelde, toplum durumundaki mülkiyet ilişkilerini anlamak için, doğa durumuna dönerek doğa durumunda ne dendiği saptanmaya çalışılmıştır. Bu saptamalar ışığında toplum durumu ve toplum durumundaki mülkiyet ilişkileri çözümlenmeye çalışılmıştır.

John Locke'ta Mülkiyet Anlayışı PDF İndirme Alanı

John Locke'ta Mülkiyet Anlayışı Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
John Locke'ta Mülkiyet Anlayışı Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.