İktisat ve Toplumsal Cinsiyet PDF İndir

İktisat ve Toplumsal Cinsiyet kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. İktisat ve Toplumsal Cinsiyet kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

İktisat ve Toplumsal Cinsiyet PDF Kitap Bilgisi

“İktisat” ve “toplumsal cinsiyet” iktisat yazınında , özellikle Türkiye’deki iktisat yazınında bir arada telaffuzu hala (ciddi) genel kabul görmüş iki terim değil. Diğer toplumsal disiplinlerde toplumsal cinsiyet analizleri ile bir aradalık bu denli güçlü bir dirence muhattap olmazken iktisadın buna direnişi elbetteki tesadüfi değil: Özünde, farkında olunmasa ya da açıkça deklare edilmese de egemenin iktidarını sürdürdüğü alanları muhafaza amacına yönelik bir direnç bu. Şöyle ki, yerleşik iktisat başlangıcından bu yana, diğer alternatif yaklaşımları hegemonyacı gücü ile dışlayarak, egemen paradigme haline gelmiştir.

Bu direncin karşısındaki en önemli güç ise iktisada “toplumsal cinsiyet farkındalığı” ile yaklaşan “feminist iktisat”. Feminist iktisat toplumsal cinsiyeti bir analitik kategori olarak kullanmakta; iktisadı kadına ait kılınanların yanısıra, “ötekileştirilerek” iktisadın kapsamı dışında bırakılan farklı tüm deneyimleri içerecek biçimde zenginleştirmeyi amaçlamaktadır.

Feminist iktisat, iktisadın yapılandırılışındaki eril kodların deşifre edilmesinin iktisadın toplumsal cinsiyetinin deşifresi anlamına geleceği görüşünden hareketle, toplumsal cinsiyetin toplumsal yapılandırılışı ile (günümüz) iktisat disiplininin toplumsal yapılandırılışı arasındaki bağlantıları araştırmaktadır.

İktisat ve Toplumsal Cinsiyet PDF İndirme Alanı

İktisat ve Toplumsal Cinsiyet Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
İktisat ve Toplumsal Cinsiyet Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.