Yıldızeli’nin Söz Varlığı PDF İndir

Yıldızeli’nin Söz Varlığı kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Yıldızeli’nin Söz Varlığı kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

Yıldızeli’nin Söz Varlığı PDF Kitap Bilgisi

Sözcüklerin yüzlerce yıllık kültür þirikiminin hikâyelerini taşıdığını düşündüğümüzde bir sözcüğün yitimi ve onun yerine baskın dillerden bir sözcüğün ödünçlenmesi, kültürel bir mirasın da yok olmas anlamına gelir. Bu yok olmanın hızı, yüz yıl öncesine göre birkaç kat daha artmış durumdadır. Bugün Anadolu’nun en ücra köyleri bile dil erozyonundan nasibini almaktadır. Halkın dilinde kullanimdan düşen ve ağız sözlüklerinde yer bulabilen sözcükler, özellikle dildeki teknoloji terimi ihtiyacını karşılamak için ilk başvurulan dil malzemeleri olmalıdır.
 
2377 madde başı ve 941 tanıklı (dörlük, dize, cümle) bu çalışmayla, Türk dilinin araştırmalara en açık sahalarından biri olan Anadolu ağızları alanında, köklü bir kültüre ve geniş bir coğrafyaya sahip Yıldızeli’nin söz varlığını ortaya koyarak, halk ağzında yaşatılan ve kaybolmaya yüz tutmuş sözcükleri kayda alıp Derleme Sözlüğü’ne katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

Yıldızeli’nin Söz Varlığı PDF İndirme Alanı

Yıldızeli’nin Söz Varlığı Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
Yıldızeli’nin Söz Varlığı Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.