İç Anadolu Bölgesi’nde Tarımsal Üretim ve Planlama kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. İç Anadolu Bölgesi’nde Tarımsal Üretim ve Planlama kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.
İç Anadolu Bölgesi’nde Tarımsal Üretim ve Planlama PDF Kitap Bilgisi
Tarımsal üretim her Åeyden önce varoluÅ için gerekli olan en önemli faaliyettir. Ancak nüfusun artması, yanlıŠarazi kullanımları, plansız üretim gibi beÅeri olumsuzlukların yanı sıra iklim deÄiÅikliÄi ve bu deÄiÅikliÄin bulunduÄumuz kuÅakta kuraklaÅma eÄiliminde olması, tarımsal üretimde ciddi tedbirlerin zorunluluÄunu da beraberinde getirmektedir. Ä°klim senaryoları tespitlerine göre Türkiye üzerinde mevsimlik ve yıllık ortalama hava sıcaklıklarının artması, Türkiye geneli toplam yaÄıŠmiktarlarında DoÄu Karadeniz Bölgesi hariç 250-300 mmâye varan azalmalar öngörülmektedir. Bu öngörüler doÄrultusunda Türkiyeânin büyük bölümünde kuraklık kaçınılmaz bir tehlike olarak karÅımıza çıkmaktadır.
Günümüzde yarı kurak Åartların egemen olduÄu İç Anadolu Bölgesiânde ise kuraklık artıÅı ile tehlike çok büyük boyutlara ulaÅacaktır. Bu durum, bölgenin ekolojik koÅullarını göz önünde bulundurarak, öngörülen kuraklık deÄerlerine göre, kurak koÅullara uyumlu tarımsal faaliyetlere geçiÅ hazırlıklarını zorunlu hale getirmektedir. Bölgede su kaynaklarının kullanımı ve tarımsal ürün deseninin yeniden oluÅturulması konusunda planlama yapılarak uygulamaya geçilmesini zorunlu kılmaktadır.
Bölgede beklenen kuraklaÅma koÅullarına uygun tarımsal faaliyetlere yer verilmelidir. Su isteÄi fazla olan ürünlerin sınırlandırılarak, kuraklıÄa dayanıklı ürünler yetiÅtirilmelidir. Yerli tohumlar ıslah edilerek verimliliÄi artırılmalıdır. Toprak ıslah çalıÅmaları ile topraÄın su tutma kapasitesi artırılmalı, klasik sulama tekniklerinden terkedilerek damlama sulama yaygınlaÅtırılmalıdır. Hayvancılık faaliyetlerinde çayır ve mera hayvancılıÄından vazgeçilerek yem bitkilerinin yetiÅtirilmesi ve besi hayvancılıÄı desteklenmelidir. Ä°thal ürünler sınırlandırılarak yerli üretim desteklenmelidir. Ãiftçi eÄitim programlarını yaygınlaÅtırarak çiftçinin gelenekselleÅmiÅ tarımsal üretimi terk ederek, modernize ve kuraklık Åartlarına uygun yöntemlere geçilmesi saÄlamalıdır. Ayrıca büyük kentlerin nüfus yükünü ve iÅsizlik sorununu hafifletmek için planlı bir Åekilde köye dönüŠprojeleri geliÅtirilmelidir. Köye dönüŠprojelerinin hayata geçirilmesi ile kentlerdeki iÅsizlik kaynaklı birçok sosyal problemlerin de önüne geçilmiÅ olacaktır.
İç Anadolu Bölgesi’nde Tarımsal Üretim ve Planlama PDF İndirme Alanı
İç Anadolu Bölgesi’nde Tarımsal Üretim ve Planlama Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
İç Anadolu Bölgesi’nde Tarımsal Üretim ve Planlama Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.
İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.