Tanrının Yüzü İnsanın Yüzü & Yorumbilgisi ve Tasavvuf PDF İndir

Tanrının Yüzü İnsanın Yüzü & Yorumbilgisi ve Tasavvuf kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Tanrının Yüzü İnsanın Yüzü & Yorumbilgisi ve Tasavvuf kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

Tanrının Yüzü İnsanın Yüzü & Yorumbilgisi ve Tasavvuf PDF Kitap Bilgisi

“Tanrının Yüzü” ve “İnsanın Yüzü” Vahyin iki ortağıdır. Henry Corbin, bu çalışmasında İran İslamındaki imam figürünün, bir başka deyişle “Tanrının insana gösterdiği Yüz ve insanın Tanrıya gösterdiği Yüzün” önemini ortaya koyar. Fakat bu keşif onu İran sınırlarının ötesine taşır, Şiilikle diğer dinler (özellikle Hıristiyanlık) arasında beliren benzerlikleri sorgular. Corbin’e göre karşılaştırmalı bir çalışma yapmaksızın İran İslamındaki derin niyeti kavrayamayız: İsmaili irfan ve İsveçli vizyoner Swedenborg’un tasavvurları arasındaki ortaklıkları görmeden Şiilikteki batıniliği anlayamayız. İşte bu çalışma, ilahiyat ve metafizik arasındaki bağlantıyı koparmadan nebevi felsefenin ve mistik hikmet anlayışlarının manasını gözler önüne serer.

Tanrının Yüzü İnsanın Yüzü & Yorumbilgisi ve Tasavvuf PDF İndirme Alanı

Tanrının Yüzü İnsanın Yüzü & Yorumbilgisi ve Tasavvuf Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
Tanrının Yüzü İnsanın Yüzü & Yorumbilgisi ve Tasavvuf Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.