Siyasal Düzen & Adalet ve Asabiyetin Siyasetteki Rolü PDF İndir

Siyasal Düzen & Adalet ve Asabiyetin Siyasetteki Rolü kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Siyasal Düzen & Adalet ve Asabiyetin Siyasetteki Rolü kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

Siyasal Düzen & Adalet ve Asabiyetin Siyasetteki Rolü PDF Kitap Bilgisi

Bu kitap, çağdaş siyaset bilimi literatürüne hâkim yaklaşımlar tarafından büyük ölçüde ihmal edilen ama Türkiye gibi Batı-dışı toplumların kamusal hayatında her daim muhtelif şekillerde eksikliğini hissettiren siyasal düzen meselesine odaklanıyor.
Tüm zamanları ve mekânları yatay kesen bir ideal siyasal düzen ya da iyi-yönetim formunun var olup olmadığı antropolojik bir bakışla araştırılıyor. Sonuçta, rejim fark etmeksizin, iktidarın temerküzü ile iktidarın sınırlandırılmasını eş-zamanlı sağlayan denge durumunun bütün kültürlerde adalet düzeni veya iyi-yönetim biçimi olarak telakki edildiği saptanıyor.
Ayrıca siyasal düzenin tesisi meselesi, aktör-merkezli ve kurum-merkezli izah çerçeveleri ve bunların ardında yatan düşünce gelenekleri bağlamında çözümleniyor. Kitapta, mevcut modellerin yaşadığımız siyasal ve toplumsal gerçeklikle zayıf bağı dikkate alınarak, asabiyet-merkezli üçüncü bir izah yolu öneriliyor.

Siyasal Düzen & Adalet ve Asabiyetin Siyasetteki Rolü PDF İndirme Alanı

Siyasal Düzen & Adalet ve Asabiyetin Siyasetteki Rolü Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
Siyasal Düzen & Adalet ve Asabiyetin Siyasetteki Rolü Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.