Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri PDF İndir

Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri kitabını PDFOkuindir.com adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri kitabının yayın dili türkçe olarak basılmıştır. Lütfen online okuyabilmek için PDF dışındaki diğer formatlarıda indirmeyi deneyiniz.

Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri PDF Kitap Bilgisi

Bu çalışmada Kur’ân-ı Kerîm’deki tüm duâ âyetleri toplanmıştır. Ancak bazı âyetlerin tümü değil, sâdece duâ ile ilgili bölümleri (hem Arapça, hem Türkçe okunuş, hem de meâl olarak) yazılmıştır.
 
Çalışmada iki bölüm vardır:
Birinci bölümde Kur’ân-ı Kerîm’de duâ etmenin faziletini, Allah’ın insanlara ne kadar yakın olduğunu, Allah’ın duâları kabûl edeceğini, ne zaman ve nasıl duâ edilmesini istediğini ifâde eden âyetler yer almıştır.
İkinci bölümde ise Kur’ân-ı Kerîm’deki tüm duâ âyetleri ve bazı âyetlerin duâ bölümleri yer almıştır.
Bu bölüm teberrüken genel bir duâ olan Fâ­tiha Sûresi’yle başlamış, daha sonra Hz Âdem’den (a.s) başlayarak dünyaya geliş tarihlerine göre Peygamber duâları sınıflandırılarak yazılmış, arkasından çeşitli duâlar yer almıştır.
Çalışmanın sonunda kullandığımız kaynakları gösteren bir Mürâcaât bölümüyle birlikte, âyet fihristi konmuştur.
Bu çalışmada sâdece duâ âyetlerinin toplanması amaçlandığından, âyetlerle ilgili geniş açıklamalar yapılmamış, meâlle birlikte kısa açıklamalar verilmiştir. Bazı âyetlerde ilgili bir hadîs, bazılarında nüzûl sebebi, bazılarında kısa bir açıklama verilmiştir. Bunların yanında kaynak bilgisi de eklenmiştir. Geniş bilgi isteyenlerin ilgili âyetleri Meâl ve Tefsirlerden incelemesi tavsiye edilir.

Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri PDF İndirme Alanı

Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri Kitabını PDF ve diğer formatlarda indirmek için lütfen dikkatli okuyunuz.
Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri Kitabını İndirebilmek için sadece 90 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Ana Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Alternatif Kaynak

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

İndirme işlemi 3 kere denedikten sonra eğer gerçekleşmiyorsa lütfen durumu anlatan yorum bırakınız.

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.